De website www.boiler-info.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Boilers, geisers, combiketels, HR-ketels Clercken

U kunt uw woning, kantoor of winkel in Clercken op verschillende manieren verwarmen. Daarnaast zijn er verschillende comfortniveau’s wat betreft het tappen van warm water. Op Boiler-Info.be vindt u alle informatie over de soorten boilers (gasboilers, elektrische boilers etc.), geisers, CV-ketels, combiketels, HR-ketels, VR-ketels en meer. Als u op zoek bent naar een CV-monteur uit Clercken die u graag verder helpt dan kunnen wij u met onze offerte service vrijblijvend in contact brengen met deze experts.

Boiler

In Vlaanderen wordt de benaming boiler gebruikt voor een warmwatervat dat gebruikt wordt zodat er direct warm water getapt kan worden. Anders dan een doorstroomketel wordt het water niet pas verwarmt als de kraan opengedraaid wordt. Daarom is de naam ‘boiler’ misleidend, omdat de boiler zelf geen water kan verwarmen, maar het alleen opslaat.

Er zijn in en omgeving Clercken experts actief die verschillende boilers aanbieden en bepaalt vaak de situatie bij u thuis wat de beste aankoop is. Soms is het handig om 2 losse solomodellen aan te schaffen of te kiezen voor een combimodel HR-ketel (dus huis verwarmen en warm water tappen met 1 apparaat). Verder zijn er ook elektrische boilers, welke er in vele inhoudsmaten, afmetingen en vormen zijn. Deze voorraadvaten hebben er een elektrisch element in.

Wat zijn de mogelijkheden? Laat u deskundig adviseren door CV-monteurs.

Gasboiler

Een gasboiler is een oude technologie en is het mogelijk om met dit apparaat water te verwarmen. Het eerste model was niets meer dan een buis gevuld met water en een thermostaat erin, welke de gasbrander ontstak om koud water in de buis te verwarmen. Het soort gas dat gebruikt kan worden is aardgas, propaan en butaan. Het meest voorkomend model in Clercken is het aardgas model. Lees verder over boilers en direct en indirect gestookte boilers.

Geiser

Een geiser is geen boiler (is dus geen opslagvat). Het water wordt hierbij verwarmd door middel van aardgas, maar er zijn ook geisers die gebruik maken van elektriciteit. Geisers verwarmen het water zodra iemand de warmwaterkraan opendraait en kunnen ze een onbeperkte hoeveelheid water leveren. Toch kiezen veel mensen in Clercken voor een doorstroom ketel welke de voordelen van een geiser en een boiler combineren.

Combiketel Clercken

Als uw tapwaterbehoefte niet zo groot is en u heeft een aardgasaansluiting in uw woning in Clercken dan volstaat een combiketel zonder of met slechts een zeer kleine tapwatervoorraad soms ook! Door energiebesparende maatregelen in huishoudens kunnen CV-ketels tegenwoordig gebruikt worden met minder vermogen (uitgedrukt in kW). Maar daarentegen vergt het snel verwarmen van grote hoeveelheden water meer energie. In dat geval is er toch meer vermogen nodig. In veel moderne woningen zou een HR-combiketel met een vermogen van 5 kW tot 12 kW voldoende zijn om het huis warm te houden. Maar het verwarmen van water voor de badkamer vereist meer dan deze 12 kW.

HR-ketel Clercken

Wanneer uw oude ketel aan het eind van zijn levensduur gekomen is doet u er verstandig aan een nieuwe CV-ketel te kopen. U maakt in dat geval de meest praktische keuze met een HR-ketel. Deze ketel is slechts een paar honderd euro duurder dan conventionele verwarmingsketels. Bovendien zijn ze ook compacter waarop u nog een aparte boiler dient aan te sluiten. In het dagelijkse gebruik zijn HR-ketels aanzienlijk goedkoper dan de gewone verwarmingsketels. Uw rendement is hoger, waardoor u de hogere aanschaf over het algemeen in 6 jaar terugverdiend.

Wanneer u een HR-ketel aanschaft bij een leverancier uit Clercken dient u rekening te houden met de volgende kosten; aanschafwaarde van de HR-combiketel tussen €1000 euro en €2500 euro. Daarnaast dient u rekening te houden met montagekosten tussen €500 euro en €950 euro. Het is belangrijk dat u niet op de montagekosten bezuinigt door het apparaat zelf te installeren of het door een beunhaas te laten doen. Dit kan namelijk tot levensgevaarlijke situaties leiden. Zie ook: kosten centrale verwarming en kosten combiketel.

Enkele indicatieprijzen CV-ketels

Merk Type Vermogen Prijs
Intergas Combi HReco Combi HR 15L 36.3 KW € 1150
Nefit Trendline HRC 30 Combi HR 15L 29.2 KW € 1225
Remeha Calenta 40C Combi HR 19.5L 35.9 KW € 1100
Vaillant EcoTec VHR30 Combi HR 16.2L 31 KW € 1100
Ferroli BlueSense 4 Combi HR 13.2L 24.5 KW € 700
Nefit Proline HRC 30 Combi HR 16L 28.5 KW € 1000
ATAG E325EC Combi HR 17.9L 32 KW € 1200

In deze lijst hebben wij enkele bekende combiketels voor u opgesomd. De prijzen verschillen per bedrijf en is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Zo weet u zeker dat u een goede aankoop doet en niet te veel betaalt.

Uw CV-ketel vervangen?

Laat u gratis en vrijblijvend adviseren door monteurs uit Clercken of uit de omgeving en vraag offertes met een overzicht van de kosten en het rendement op. Daardoor krijgt u een goed beeld van de markt en kunt u zien welk bedrijf u het beste kan helpen. Maak pas daarna een keuze en kom niet voor verrassingen te staan. Vraag nu CV-ketel offertes op.